Tävling på lördag

Hejsan!
På lördag åker jag och Maloy till Mälarhöjdens ryttarsällskap för att hoppa 100 cm och 110 cm. Jag tänker inte ha några förväntningar över hur jag vill att det ska gå, men jag har ett mål att ta mig runt utan stopp iallafall. Sen har jag alltid ett mål att sätta nollan, men får vi några rivningar så gör inte det så mycket.
Hoppas ni håller tummarna för oss!

Min svåraste utmaning

Majstro har varit en svår häst att rida hela tiden jag har haft honom. Men han är världens snällaste och har aldrig bockat eller stegrat med mig på. Nu när han inte får ha bett i munnen så är han väldigt svår att "kontrollera". Sen eftersom att han är så pass hett som han är så är det svårt att komma till arbete med bett i munnen, tänk då nu när vi rider på bettlöst. Jag har jättesvårt att göra halvhalter och bromssträckan är trippelt så lång som innan. 
Men jag är ändå glad att jag får en sån utmaning ofrivilligt för nu måste jag lära mig att rida med sitsen mera. Även om jag kanske hade velat ha den här utmaningen på Maloy då det inte kokar i huvudet på honom för att han får galoppera lite.
Men det känns som om jag lär mig att rida Majstro med det här så kanske jag kommer ha "lättare" att lära mig rida andra typer av hästar, för då har jag lärt mig rida en av de hetaste typerna av häst. Jag tänkte förklara hur han är lite också så att ni kan förstå lite iallafall. Majstro är en häst som kan börja takta sista biten hem (jag hoppar helst av dessa dagar och går sista biten). Får han chans så sticker han gärna iväg när man galopperar, där har jag iallafall lärt mig hur jag stannar. Han är svårare att rida ut med sällskap för han vill tävla, hahah. Gör man minsta fel så blir han spänd i dressyren tillexempel. Det flesta av sakerna vet jag att han gör för att han tycker livet äger och att det är kul, tillexempel när han sticker osv. Det gör han för att han tycker att det är kul att galoppera.
Han har ett hjärta av guld och står oftast och sover när man gör iordning honom. Han är otroligt mysig att pyssla med för han vill gärna pussas och mysa. Han älskar att få gå i skogen och han vill alltid göra rätt så han kan försöka med 100 andra saker men han försöker så gott det går iallafall.
 
Ni får ursäkta en lite rörig text kanske.
Även om han är svåraste utmaningen så är han världens finaste ponny
 
 

Ridläger på Runsten

Jag var ju på ridläger på Runsten vecka 32 och det var en av de roligaste sakerna jag gjorde under sommaren. Det var ett ridläger som varade i 5 dagar och det var mitt första ridläger borta med egen häst. Sen var även mina kompisar Sara och Klara med vilket var rätt skönt för då kände jag några sen innan.
Vi åkte dit söndagen, dagen innan lägret började, för att lägret började 9 på måndagen så det var lite skönt att hitta osv innan allt drog igång. 
såhär bodde Maloy
 
Första dagen så hade Ridlärarna planerat så att vi red ett dressyrpass och sen red vi ett markarbetspass som var lite terränginspererat. Tillexempel så hoppade vi jättesmala hinder och linjer snett osv. Det var svårt men kul!
De andra dagarna så fick vi välja själva vad vi skulle göra. Så på tisdagen valde jag dressyr och terräng, i dressyren så ville han inte riktigt acceptera halvhalterna och skänkeln men det släppte efter ett tag och då vart han superfin. Sen i terrängen gick det bra med tanke på att det var vår andra riktiga träning på en terrängbana. Min Onsdag bestod av hoppning/markarbete och dressyr igen. Hoppningen/markarbetet gick väldigt bra tycker jag, dock kände jag att han började bli lite trött så när vi skulle avsluta med att hoppa en lite högre bana så valde jag att bara hoppa de tre första hindrena vilket han gjorde superfint. Sedan när vi red dressyr så var han väldigt trött så det passet var vårat "sämsta" under lägret, men det gick ändå bra för han kämpade verkligen på.
Eftersom att han kändes så pass trött under Onsdagen så valde jag att bara köra terräng på Torsdagen och då fick vi bland annat prova att hoppa en trappa för första gången. Det gick bra nedåt men uppåt hade han lite svårare för då han inte förstod att det var ett till hopp på en gång, men han hoppade ändå fast han råkade slå i varje gång men det är bättre än att han stannar tycker jag.
Sista dagen, Fredagen, så hade vi som en mini-tävling i fälltävlan och körde då alla tre grenarna. Både dressyren och hoppningen kändes otroligt bra. Terrängen kändes också bra, men det märktes tydligt att han var trött. Sen fick han för sig under våran bana att han inte skulle gå bort till vattnet för det stod ett läskigt hinder precis bredvid. Men jag lyckades övertala honom tillslut och då travde vi igenom och hoppade vårat sista hinder för banan utan problem.
Nu tänkte jag lägga upp några få bilder som jag tog under veckan!
Här var vi ute på terrängbanan
Lite betespaus under en promenad
Gos i hagen
 
Jag har lite filmer från sista dagen som jag skulle kunna klippa ihop, men det får komma upp när jag har tid att klippa ihop dem. Hoppas att det var kul att höra lite om våran ridlägervecka på Runsten!