Dressyrträning 23/1 2017

 
Igårkväll tränade jag och min medryttare dressyr med hästarna vilket gick väldigt bra.
Först red min medryttare Majstro och han såg väldigt fin ut. Sen vet inte jag hur hennes känsla var, men det lät som att hon tyckte att det gick bra. Majstro är så himla fin i traven just nu tycker jag, han dansar fram ser de ut som och hans skänkelvikningar är så himla fina tycker jag. Galoppen är han däremot svagare i vilket är förståligt då han har gått lite på halvfart sen skadan i somras. Men de kommer bli väldigt bra igen tror jag!
Maloy kändes också väldigt fin och hans trav igår var så fin i jämförelsevis mot var den var innan vi började träna dressyr regelbundet. Han har inte lika lätt för skänkelvikningar som Majstro, men de har blivit bättre än vad de var förut. Jag har lyckats börja sätta lite mer tryck i skolorna vilket gör att allt känns så mycket lättare också.
Störst fokus låg på traven igår, men vi avslutade med att jobba lite med galoppombytena. Först jobbade jag lite med öppna och att få honom avslappnad i galoppen för att ge honom bra förutsättningar för att byta. Sen övergick vi med att jobba byterna. Från vänster till höger gjorde han väldigt bra igår, det tog 2-3 förök så satt de jättefint utan att han flög upp i luften och sparka bakut. Från höger till vänster var svårare igår och tog ett flertal försök innan han gjorde de ordentligt, men så fort han gjorde rätt så fick han massor av beröm och så slutade vi.
 
I helgen ska jag och Maloy på en tvådagarskurs hoppkurs för Arnold Assarsson.

Träningshelg 7 - 8 januari 2017

Jag klippte ihop en liten film från träningarna i helgen för Maria Blumental. Innan ni får se filmen tänkte jag lite snabbt sumera hur det kändes osv.
Känslan den här helgen var vädligt bra tycker jag. Första dagen var de fokus på markarbetet. Jag fick jobba lite med min sits och han på att lyssna snabbare på hjälperna. Jag jobbade på att få fram axlarna lite mera då jag gärna blir lite baktung på Maloy. Med honom jobbade vi med att han framförallt skulle reagera snabbare på mina halvhalter vilket jag tycker att jag lyckades få honom att göra bra mot slutet.
Andra dagen blev det lite mera banhoppning där vi först hoppade en lägre bana och sen fick man välja höjd. Självklart värmde vi upp på olika linjer innan också.
Den här dagen var känslan grymt bra och Maloy lyssnade väldigt bra på vad jag ville. Jag lyckades även hitta den grundgalopp som vi ska ha på tävling när vi höjde upp sen. På tävling har jag inte riktigt lyckats få fram honom för skänkeln och jag har oftast ridit i ett lite undertempo vilket antagligen har varit en bidragande faktor till att vi alltid lyckats få minst 4 fel. Men om jag kan få igång den här galoppen som jag hittade under dag två så tror jag att vi kommer att gå felfritt framöver.
 
Här får ni iallafall filmen! 
 

Saker jag strävar efter/Mål för 2017

Eftersom att jag som människa alltid vill ha något att sträva efter, ett mål att jobba mot så har jag satt både tre mål med hästarna och tre personliga mål som jag tänkte dela med mig av.
Hästarna:
  • Rida felfritt i 110 - eftersom att det är den höjden vi är uppe och hoppar just nu så känner jag att vi ska börja bli säkra på den och börja gå felfritt.
  •  Starta 120 och gå felfritt minst en gång det här året - Det här blir höjden jag går upp till när 110 börjar kännas enkelt. Minst en gång ska jag gå felfritt, men de skulle vara kul med tre felfria så vi får testa på 130 i slutet av året.
  • Starta en dresyrtävling med Maloy - Eftersom att han är väldigt fin i dressyren så skulle jag tycka att de vore kul att bara prova starta någon LB eller liknande med honom.
    Personliga mål:
  • Inte klaga över smågrejer - Det här målet har jag då jag vet att folk har det sämre överallt och ändå så kan jag klaga på något litet småsår på hästen eller på skolan. Iår vill jag att det klagandet ska bli betydligt mycket mindre då jag själv kan tycka att det är lite tråkigt när andra klagar.
  • Kunna springa 5 km - Eftersom att jag och pappa verkligen kom igång med träningen i höstas och tyckte att det var kul, så är planen nu efter att snön är borta att börja springa igen. Jag vill få en bra kondition som jag kan ha hjälp av i ridningen.
  • Börja med yoga - Det här är något som skulle vara ganska bra för mig då jag behöver bli smidigare. Jag tänker inte ta det så seriöst så att jag går till någon lektion, utan jag tänkte ta hjälp av youtube. Det finns en kanal som heter Yoga with Adriene som jag tänkta hjälp av. Det här tänkte jag suksesift lägga in under dagarna, men börjar nog en gång i veckan så får vi se sen.
Det här är vad jag vill uppnå/strävar efter under detta år. Nu är jag nyfiken på vad ni vill uppnå eller har för mål 2017!